Over ons

In de Verhalenwerf werken Hoogeveners samen aan verhalen over het heden en verleden van Hoogeveen, zodat deze bewaard blijven voor de toekomst. Dat doen we op verschillende manieren. Deze website heb je al gevonden. Hoe je hier gebruik van maakt lees je hieronder.

Verhalenwerf in de bibliotheek.

Naast de website is er een actieve ontmoetingsplek in Bibliotheek Hoogeveen. Hier wordt het verhaal van Hoogeveen vertelt aan de hand van tentoonstellingen; foto’s en topstukken uit de collectie. Begeleid door beeldschermen waarop de verhalen van deze website terug te vinden zijn. De thema's die je op deze website vindt, zijn dezelfde thema's die je in de tentoonstelling vindt.
Elk jaar zijn er één of twee wisselexposities in de bibliotheek, ook hier begeleid door een bijpassend beeldscherm.
Wanneer je thuis eens rustig verder wilt lezen, zal je opvallen dat alle oude wisselexposities bij de thema's terug te vinden zijn.

Naast tentoonstellen en verhalen verzamelen kun je in de Verhalenwerf ook terecht voor lezingen en activiteiten zoals:
'Verhalentafels', het project 'Bij het verleden op de koffie', en meer. Kom eens binnenlopen of hou de agenda van de bibliotheek in de gaten voor interessante activiteiten. Klik op de link naar de website Bibliotheek Hoogeveen

De bibliotheek heeft de erfgoedcollectie van de gemeente in beheer.

Je bent van harte welkom op deze website of in de Verhalenwerf kijken, gevestigd in de bibliotheek Hoogeveen.

 

Do's en don'ts voor het gebruik van deze website.

Wil je alles weten over je privacy? Ga dan naar: privacy- en cookie verklaring

Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan de website, door het vertellen van een verhaal of door te reageren op verhalen. Zo houden we de geschiedenis levend. 

Hier zijn wel enkele regels aan verbonden. 

1. Voor het plaatsen of aanpassen van je verhalen op Verhalenwerf.nl kun je je aanmelden met een e-mailadres en wachtwoord. De naam waarmee je bent aangemeld (voor- en achternaam) wordt onder de titel van je verhaal geplaatst. 

2. Door zelf een verhaal te plaatsen verklaar je je akkoord met eventueel gebruik van je verhaal voor projecten in overeenstemming met de missie.

3. Content mag nooit beledigend, discriminerend of nodeloos kwetsend zijn.

4. Content mag nooit scheldwoorden of obscene taal bevatten.

5. Content mag geen reclame-uitingen, links naar illegale zaken, vertrouwelijke informatie of privé-gegevens van derden bevatten.

6. Wanneer je een bijdrage levert, sta je ervoor in dat je de rechten hebt om deze bijdrage openbaar te maken en dat je daarmee dus geen inbreuk pleegt op eigendomsrechten van derden. Ga daarom zorgvuldig om met wat je plaatst. Zorg ervoor dat jouw bijdrage geen rechten van anderen schendt en dat je in alle gevallen een juiste vermelding van bronnen, verwijzingen en rechthebbenden aanbrengt in de bijdragen die je levert. Denk bijvoorbeeld aan de foto's die je plaatst, zijn die van jezelf of heb je ze op internet gevonden. Ga dan navragen of je de foto mag gebruiken en onder welke voorwaarden.

7. Met het plaatsen van een reactie gaat de gebruiker akkoord met de spelregels.

8. De redactie van Verhalenwerf.nl heeft het recht om bijdragen van schrijvers aan te passen of te verwijderen; indien deze wat kwaliteit of relevantie betreft niet passen, of om een andere reden in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden. De redactie kan een bijdrage aanvullen, verbeteren of verrijken. Indien een belangrijke aanpassing plaatsvindt, zal de schrijver, van te voren worden geïnformeerd, mits er een e-mailadres is aangeleverd. De schrijver/ster kan dan besluiten de bijdrage te handhaven of in te trekken. Indien een bijdrage een inbreuk maakt op rechten en/of de privacy van derden, zal de redactie van Verhalenwerf.nl deze direct aanpassen of verwijderen.

9. Wil je alles weten over je privacy? Ga dan naar: privacy- en cookie verklaring

 

 

Alle rechten voorbehouden